mai 8, 2021

Dag 1

Reise til Kilimanjaro

Flyreise gikk som smurt og vi var så fornøyd – i alle stedene klaffet tiden helt perfekt – ingen venting.

Landing i Kilimanjaro var litt av en opplevelse. Rullebane var rimelig kort. Når hjulene tok i bakken var det bråbremsing av en annen verden – rånare på Askøy hadde vært imponert, tror jeg.

Grense og visum: vi stilte oss i en kø  som vanlige mennesker gjør, men så la jeg merke til en dame som holde opp en enkel A4 ark med mitt navn (feilstavet) på. Vi gikk til henne og hun dro oss til siden. Så samlet hun passene våre og 50 lapp per person og stakk ? avgårde. Trodde at der var vi ferdig og resten av turen sitter vi en leirhytte og venter på at noen hjelper oss tilbake til Norge. Heldigvis kom damen tilbake en liten stund senere og tok en av oss 4 som ventet og satt han i en annen kø. Ennå mer venting. Plutselig kom damen og plasserte oss 3 uten pass i ny kø for å komme gjennom pass kontrollen, men duden med passene våre var ikke noe sted å se. Han kom til slutt og vi fikk passet med stempel at vi er godkjent å dingle her for 3 måneder. (håper vi kommer oss tilbake på kortere tid)

Bagasjebånd: Den var nå der, men jeg tror ikke at den noensinne har vært i bruk – alt bagasje var spredd rundt i rommet. Vi begynte med skattejakt – vi fant mine 2 røde og en av svarte. Fjerde koffert var ikke å finne.  Vi kom oss til  skranken for tapt bagasje. Damen i skranken var så overlykkelig å se oss – foran henne var det papir med vårt navn på. KLM hadde rotet med kofferten, de hadde sverget at nå er den kommet på fly til Kilimanjaro og vi skal få den dagen etter.

Busstur: 30 kilometer, en time, i bekmørket, på feil side av veien – kan si at turen til hotellet var morsom.

Men nett har de, mat har de, air-condition har de, øl har de – så alt i alt – første dagen gikk kjempebra!

Jeg er i AFRIKA!!!!

Varme hilsener
-Merca-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *