mai 8, 2021

Dag 2

Hotell før fjellturen.

Våknet opp av noen synge Allah Agbar på høyttalere utenfor. Håper jeg er ikke blitt fraktet til muslimlandet i mørket og at jeg befinner meg fremdeles i Tanzania ved Kilimanjaro. Mannen min sier at det er nok noen muslimer her også.

Frokost ble servert ute i hagen. Helt grei, men nå skjønner jeg at jeg er i ett land med helt annen levestandard. Savner kaffe – til og med instant kaffe. Men så lenge det er noe koffein i den brune laken jeg holder i hånden, er jeg fornøyd.

Etter frokost bestemte vi å ta tur til byen Moshi som er 20 minutters gange fra hotellet. Når vi gikk til resepsjon for å høre hvilken retning vi skal holde oss – ble vi tilbud å få shuttle buss og guide med oss. Damen i resepsjon fikk nesten hjerteinfarkt når vi nektet og sa at vi vil bare gå selv. Hun ga seg til slutt og forklarte veien. Vi gikk ut av porten til hotellet og tok noen steg mot byen. Plutselig begynte vaktene ved porten hyle og skrike at vi må tilbake inn og snakke med resepsjonen. Han forsto ikke at vi hadde nettopp gjort det. Så vi kom inn igjen og fikk damen i resepsjon komme ut til vaktene og forklare at vi er helt koko og skal bare tasse ned til byen og vandre rundt uten guide. Litt motvillig ble porten åpnet igjen og vi fikk mulighet å komme seg ut.

Tanzania er fascinerende sted med sine små gjørme hytter og avslappet hverdag. Alle barna som var i synsvidde ropte til oss: “hello, how are you?” Og de var helt fascinert over oss. Alle voksne sa Jambo til oss (fant ut senere på hotellet at det er “hei”). Kvinner var helt åpent sjokkert av utseende mitt – glatt og tynt hår og tatoos er nok ikke vanlig syn.

Vi kom inn i byen gjennom markedet – den begynte med “boder” som solgte gamle klær, sko, vesker, hengelås og plastikk poser. Den gikk over til mat marked og til slutt var det marked som hadde nok litt mer råd – de hadde små boder med ubrukte ting.
Vi ble sett på som noe fra et helt annet planet – vi gikk rundt der nesten 2 timer og så ingen andre hvite mennesker.
Vi kom oss fint tilbake til hotellet, hadde lunsj, snakket med vår turleder, drakk øl og koste oss resten av kvelden.

Kili øl

Kofferten vi savnet hadde kommet til flyplassen og vi er optimistiske å få den levert til døren på natten.

Jeg er så klar å bestige Kilimanjaro!!!

Varme hilsener

-Merca-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *