mai 8, 2021

Dag 1

Flyplass og biltur
Flyreisen til Moskva gikk nå kjempefint. Jeg var forbered å bli møtt på grensekontroll med full avhør og hadde pugget alle stedsnavnene jeg skal til. Kom til luken, duden inn i der så nesten ikke på meg, trykket i vei på PC-en, dro passet mitt gjennom leseren sin, stemplet på innreise kortet og mumlet: velkommen. Ka pokker – jeg hadde så lyst å skryte at jeg skal opp på snø og is og er tøff som bare det. Men det ser ut at komme inn i Russland er for tiden rimelig enkelt.  Flyplassen virket litt forskjellig, men må innrømme at flyplassen i Moskva var noe det samme som alle andre (unntatt Afrika) og hadde det ikke vært språket – hadde det ikke skilt seg ut i det hele tatt. Maten i Russland er god og generøs. Merket noe på flyplassen som jeg ikke har sett andre steder – surre kofferten i plastfilm. Herregud – nesten alle var panisk opptatt å få koffert, ryggsekk eller hva det måtte være surret inn i plastfilm. Det var 3 farger på bagasjen – hvit-grå, blå og grønn – kossen i alle verden kjenner de igjen bagasjen sin på båndet etterpå er mysteriet for meg. 6 timer på flyplassen gikk overraskende fort, jeg sov, mannen holdet vakt 🙂
Flyet til Mineralnje Vody var i normal størrelse, så jeg trengte ikke ha panikkanfall og kunne nyte turen. Flyet hadde normale flytevest og oksygen masker. Jeg lurte litt på om vi kunne ta med de maskene – men mannen mente at de kommer ikke til å hjelpe (snakk om å være pessimist).
Flyplassen vi landet i var ikke det største laget men slår Arusha med glans. Vi fant guiden vår fort – en liten tøff dame – akkurat som meg.
Vi møtt også resten av gruppen – vi er til sammen 8 personer. Jeg er eneste kvinnelige i gruppen (guiden teller ikke – hun har drevet med dette for 12 år og har allerede vært på Elbrus 9 ganger i år?!) Hotellet vi skal tilbringe første dagene er kjempefin. Jeg forventet meg etasjesenger og hull i bakken for do, men det helt normal hotell – kunne sikkert rate den med 3 stjerner.
Hun lille tøffingen (jeg skal kalle guiden vår for det i løpet av turen) kom inn på rommet vårt etter middag for å inspisere utstyret vårt. Mannen min har gjort god jobb. Vi fikk en liten sjokk beskjed – det forventes -38 grader på topp-natten – så send varme sokker!!!
Akkurat mens jeg skriver dette før leggetid – er det noe grusomt bråk utenfor – aldri hørt lignende lyder. Det skal være snøleoparden her – vi sover med vinduet lukket!
God natt alle sammen, i morgen skal vi på første tur – til 3500 moh. Noen har krysset grensen fra Georgia og bevæpnede folk leter etter de – så i morgen er det farlige sultne dyr og farlige menn med våpen her – mer spennende kan det vel ikke bli (les – mer galskap kan det ikke være)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *