mai 8, 2021

Dag 2

Natten gikk fint. På morgningen fikk vi vite at konserten ute var laget av sjakaler, ikke snøleoparden. Vinduene forblir lukket.
Frokosten var litt av en opplevelse. Vi kom til frokostbord dekket med pannekaker og skiver. Når jeg var nesten ferdig å nyte, kom ut av kjøkkenet babushkaen bærende skåler med grøt. Jeg trenger nok energi tenkte jeg og hogget meg inn. Stolt av å klare å hive i meg også dette, så jeg med forskrekkelse at hun skjønne babushkaen var på vei mot boret vårt bærende flere fat. 3 speilegg var plassert foran meg!!! Rask kalkulering i hodet – det må være at turen vår blir uten lunsj – så det gjelder å ha nok energi – med stor fokus fant jeg en krok i magesekken kor jeg kunne stappe de eggene i. Var det alt? Ååååååneida – der kom en liten (kor lettet jeg var å se at det faktisk var liten) boks med yoghurt. Ok – må holdet rørene i sjakk – så ned gikk også den. Jeg kunne rullet ut av matsalen!
Etter en del mumling, somling og venting var vi endelig klar å ta vårt første akklimatisering tur. Men før jeg kunne sette de 5 kilos skoene i det fine dype snøen måtte jeg gjennom mitt livs verste mareritt – skiheis! Jeg tar snøstorm og -38 grader any day framfor å dingle i løse luften på en stol hengende i en tau. Det er bare en mirakel den holdt seg, med tanke på alt den frokosten jeg bæret meg meg i magen. Dette var helt grusomt. Men jeg kom meg opp. Så ikke noe til naturen rundt.
Men selve gåturen var nydelig. Det var regn, snøstorm og sol på de timene vi oppholde seg på fjellet. Fikk lov å gå ned istedenfor å den dødsfellen på nytt – og det var utrolig gøy – snøen var opp i lårene – kunne sikkert bare rullet nedover, eller ake – men det fikk ikke lov til det (gledesdreper av en guide). Vi prøvde også å rulle en gigant snøball ned fra fjellet, men når den ble litt i størrelse – kunne ikke vi lenger bevege den. Så det ble ikke en snøskred på oss.
Når vi hadde kommet ned – var det lunsj!!!!! Jeg trodde ikke ørene mine – lunsj? Mat? Igjen? Men for min overraskelse var jeg sulten når den lokale pirogi ble lagt på bordet. Det smakte utmerket. Men jeg tror at det er en konspirasjon på gang her – i det vi var ferdig med pirogi kom damen med hoved måltidet??? Snitsel med chips. Hallo – kor mye mat kan en få i seg her? Og til middag er det bare noen timer og den vet jeg allerede av erfaring er 3 retters.
Etter lunsj tok vi tur rundt i landsbygda – de hadde torg – fikk shoppet litt, og så fant vi lokale ølshjappe – så utepils ble det.
Nå har vi faktisk også overlevd en middag og pakket alt klar til i morgen. I morgen skal vi opp til base camp, ingen kommunikasjon med sivilisasjon lenger, så neste oppdatering kommer etter vi har klart bestige den kalde, tøffe fjellet.
God natt fra meg. Nyt den sommeren dere har fått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *