Dag 1

Dag 1

Reise.

Å våkne opp kl 3 på morgningen er nok for tidlig for meg også. Spesielt med tanke på at vi var ikke til sengs før midnatt og jeg hadde store problemer å sovne. Men det var overraskende lett å komme seg ut av sengen, men som tradisjoner tilsier var vi 20 min for sein med utkjøring og måtte snu etter 200 meter kjøring, siden jeg hadde glemt noe.
Å tro at Flesland er tom kl 5 på morgningen, er virkelig feil – det var kø opp og ned og styr og kaos. Jeg anser det å være mirakel at vi klarte sjekke inn, parkere bil på Kokstad, komme gjennom sikkerhet og rekke flyet før de begynner å rope opp folk.
4 timer venting i Schiphol gikk veldig fint. Vi kom oss på flyet til Lima. Vi hadde oppgrader til bedre beinplass og rygg som går noe lavere enn vanlig coach. Alt vel og bra og flyturen startet veldig fint. Mye underholdning på skjermene. Halv veis gjennom turen fikk jeg noe helt syke greier i magen så siste 6 timer var ikke noe gøy lenger. Etter å sittet i en sete for 12,5 timer med siste 6 av de med magen som er ferd med å eksplodere – var jeg så utrolig glad å komme seg ut av det flyet.
4 timer venting i Lima var rimelig tungt – vi var slitne og søvnig. Endelig var vi på siste flyet – og hele turen (1,5 timer) sov vi.
Flyplassen for La Paz ligger på 4000 moh i byen El Alto (som betyr høyde). Guiden vår fortalte at den byen er veldig ung – 50 år og er veldig fattig. Gondolbane fra La Paz til El Alto er her offentlig transport og blir brukt mest av pendlere fra El Alto til La Paz for gå på jobben.
La Paz ligger på 3600 moh (som er like høyt som base camp på Elbrus) og den 30 minutters biltur var som berg og dalbane. Takk og pris de har hvert 100 meter en fartsdump (og vi snakker om en ontelig en, ikke sånne små snille som i Bergen) siden veien ned var nesten loddrett.
Kl 3 på morgningen sjekket vi inn på hotellet. rommet er stort og er nok etter våre standarder 3 stjerners (selv den har 5 stjerner på nettsidene). Eneste lille – det er ingen oppvarming på rommet og siden temperaturen om natten ligger på 0 grader, så satt jeg under dyne med boblejakke og i ullundertøy :D. Men badekar har de, så i kveld varmer jeg meg opp i den først.
Nå er vi klar å ta ny dag i mot – vi skal tusle rundt i byen på egen hånd – ønske oss lykke til 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *