mai 8, 2021

Dag 3

Kamikaze og smurfland
I dag skal vi sjekke ut fra hotellet i La Paz og komme oss videre til Titikakasjøen.
Det er den siste dagen vi er mer turister og mindre klatrere. Før turen ut av byen tok vi gondolene til Sør La Paz. Den hengebil banen er bare ett år gammal. Men den fungerer utmerket i en by som er strødd utover fjellveggene. Det er stor skille mellom rike og fattige. Og det er veldig synlig i byen. Det er helt annen liv i byen på en mandag – en fungerende kaos av trafikk og mennesker. Men byen har sin sjarm.
Fint fungerende offentlig transport
Glad jeg ikke er elektriker i Bolivia
Etter lunsj var vi på vei ut av byen – turen til Titikakasjøen var estimert til 4 timer – avstanden er 150 km. 2/3 av turen gikk på å komme seg ut av byen. Jeg syntes at veien ned fra flyplassen var noe av det heftigste laget. Nå spiser jeg ordene mine med en gang – veien opp var et ontelig kamikaze tur. Smale loddrette gater, liten minibuss full av folk og fjellutstyr. Den bussen stoppet for ingenting – ikke en gang når det var veiarbeidere som prøvde å stoppe oss. Forbikjøringene i svingene, møte med store busser med bare centimeter klarering i full fart – jeg trodde virkelig at det er nok ikke høydesyke som kan ta knekken på meg – jeg er heldig om jeg overlever denne turen. Og det ble ikke noe stort bedre når vi hadde kommet på toppen. Gjett om jeg er glad i vei standard og kjørekultur i Norge nå.
Vi skulle krysse sjøen med ferge. Det skulle være egen ferge for biler, egen for mennesker. Fergen for biler var titalls planker spikret sammen med en motor, men den tok på seg en full lastebil. For å komme seg fra “kaien”, var det en dude bak på fergen med en lang stokk og skjøv den avgårde som ingenting. “Fergen” for mennesker var en liten jolle.
Men utsikten er helt nydelig – blikket vårt var klistret i sjøen og fjellene.
Destinasjonen var Copacabana ved Titikakasjøen. Når vi hadde kommet inn i huset vi fikk tildelt hadde jeg mest lyst å droppe hele fjell ekspedisjonen og bli her i den lille utrolige huset. Huset er drill rund, 3 etasjer. Første etasje med kjøkken, spiserom og bad. Andre etasje med peisestue og båt-seng og en rund seng. Tredje etasje med spisebord og hengekøye. Det er så mange små detaljer i det huset at det hadde nok tatt en uke å oppdage alle. Og utvendig ser den ut som en smurfe-hus eller hus fra whoville. Når vi kom fra middagen var peisen fyrt i og det er så koselig her at jeg har ingen lyst å dra herfra i morgen.
I morgen skal vi forlate sivilisasjon og det blir ingen oppdateringer for en uke (med mindre jeg finner en hotspot). Vi er ferdig å være på ferie – nå blir det alvor.
God natt og sett pris på godt liv og gode veier 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *