Dag 12 – 188 km

Dag 12 – 188 km

Dag 12 – helvete og elver. 188km
Våknet flere ganger i natt. Uværet varte lenge, regn og flere etapper med lyn og torden. Tror det endelig stilnet etter midnatt.
Å oppdage at liggeunderlaget blir løftet av en elv som renner under teltet er nok ikke noe en drømmer om når tenker på teltliv. Det viser seg at det er en grunn hvorfor det fine grønne flekken ligger midt i steinur. Heldigvis rant vannet like fort vekk etter det sluttet å regne. Det var våt i ytterteltet, tørt i innerteltet. Kunne føle vannet under duken på innerteltet.
Men morningen var fin og vi gjorde oss klar å komme seg videre. Veien i dag skal gå gjennom Helvete – det er faktisk ett sted på kartet og vi var spent å se hva det innebærer. Vi har jo hatt så hard terreng å dekke at jeg var litt bekymret at hvor mye verre kan det bli. Vi var også ganske spent at hvor lang tid det tar å komme seg gjennom det. Når jeg tenker tilbake til i går kveld så klarer jeg ikke se at vi hadde på noe måte rukket å finne bedre plass og siden vi er tørre så var vår plan perfekt gjennomført og kan tegnes som vellykket.
Etter flere timer på sten kom vi til en kjempefin dal med 2 vann, skikkelig idyllisk. Satt i pausen og snakket om at dette kan være fin sted å campe en gang i framtiden og fiske og greier. Terrenget så veldig fin ut videre. Beina var trøtte av å balansere seg på stein 2 dager i strekk, og vi trodde at vi hadde kommet gjennom Hellvete uten å vite det.
Med optimisme for lettere terreng fortsatte vi videre. Men så kom vi til ny steinrøys. Den var brei – store stein mellom to fjellvegger. Oppover. Det viste seg at det var veien til Helvete.
Selve Helvete var nesten skuffende, men det er nok fordi jeg hadde bygget opp forventningene mine skyhøy å se noe kraftige utilgjengelige svarte topper og en smal steinete dal mellom. I realiteten kunne en helt fint sette opp telt midt i der og kose seg.
Veien ned fra andre siden var nesten identisk til veien opp – brei steinrøys. Og den fine dalen på andre siden.

Strand etter 2 dager i steinur

Resten av veien til Iungdalshytten var nydelig, men fin terreng og ingen store stigninger.
Selve hytten bydde på kald øl og vi hørte fra lokale at det er lettere terreng å vente og at teltsted ikke blir en utfordring.
Etter en lang lunsj fortsatte vi veien videre til Kongshelleren. Vi hadde utstyrt seg også med en DNT nøkkel, så låste hytter kommer ikke til å være en grunn å ta selfiene.
Etter en stund kom vi til en ny elv – å komme over den med tørre bein var ikke mulig. Vi sjekket ned og oppover elven, men måtte bite det sure eplet og ta av seg på beina.
Vannet var kaldt, og då mener jeg lammende kaldt. Men vi dauet ikke, ingen gangren heller.
Vi fant nydelig sted i dalen for teltet, dessverre forsvant solen bak fjellet før middagen var ferdig, så det ble ikke noe utekos.
God natt
Vær glad i varm vann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *