Dag 13 – 211 km

Dag 13 – 211 km

Dag 13 – Hengebroer 

Dagen begynte veldig fint og vi hadde mål å komme forbi Kongshelleren og kanskje hele veien til Geiterygghytta. 

Beskrivelsen av ruten lovet fin og lett gått terreng, som det var ca 60% av strekningen. Når vi nærmet oss Kongshelleren så ble stien mer og mer steinete og til slutt var det ikke noe mer enn stein. Det kan føles at jeg maser mye om røys og ur – har nå oppdaget at med tung vekt på ryggen og etter nesten 2 ukers tur, er stein på stein en god utfordring, spesielt når det ikke lenger er tørt og fint. Jeg gleder meg å komme til Hardangervidden, der skal stiene bli lette og vi kan faktisk kanskje løfte blikket også mens du går ikke bare ved pauser.

Kongshelleren var tom, jeg stemplet passene og vi var klare å gå videre. Bare noen meter fra hytten møtt vi en liten utfordring ingen av oss hadde tenkt på før – hengebru. Med stige på begge sider. Cantona nektet å klatre stige, og det hadde jeg også lyst å nekte. Til slutt måtte vi finne en alternativ måte å få hunden over og etter lang tur oppover elven, fant vi sted hvor strømmen ikke var så sterk og han kunne krysse.

Elvekryssing er ikke alltid så lett

Nesten over stoppet han opp på et stein og der ble han. Mannen hadde ikke noe valg, siden han var nærmest å hive av seg skoene og vasse til hunden og hjelpe han gjennom strømmen til land. Avstand mellom to siste stein var for lang og strømmen var for sterk, så jeg hadde ikke noe annet valg enn å gå tilbake til broen og krysse denne. Hengebroer med vinglete stiger og manglende seksjoner er ikke noe særlig gøy for en med høydeskrekk.

Ikke morsomt i det hele tatt, Cantona holder godt øye med meg

Vi har vært rimelig heldig med været og då er det herlig med pauser, hive av seg sekken, bytte sokker, lufte trøtte bein. Nå er det blitt noe kaldere og pausene er ikke lenger så kosete som tidligere. Men pauser skal tas, skuldre må få litt hvile og etappene våre er blitt lengre og lengre nå. Merker det godt på Cantona også – etter par timers gåing, setter han mer pris på pauser og sover de 10 minuttene stort sett.

Vi må holde oss varme i pausene

Terrenget lettet seg litt etter Kongshelleren og vi kom fram til Geiterygghytten. Betjeningen var hyggelig, vi satt opp telt ikke så lang fra og benyttet dusj og tørkerom. Det er herlig å ligge i telt, men det er også herlig å få tørre klær å ta på morgningen. Men dusj – ikke så gøy når du får en polett og ingen informasjon hvor lenge den gir deg vann i dusjen. Hadde jeg visst, hadde jeg kjøpt flere for å sikre at jeg blir såpefri før vannet plutselig stopper.

Nå er det å bare krype inn i soveposen og nyte varmen – lukter godt av såpe.

Vær glad i ubegrenset vann fra dusjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *