Dag 14 – 228 km

Dag 14 – 228 km

Dag 14 – Finse

I dag skal vi komme oss til Finse og hente vårt siste depot. Vi hadde forhåpninger at Finse er et koselig sted med hotell, stor flott hytte, masse godt i butikken, så at vi kan unne oss litt kos på denne turen. Sekkene er blitt ganske lette, så vi venter en fin og lett etappe.

Veien til Finse går opp ganske høyt og det er flere steder det er fremdeles snø vi må komme over. Jo høyere vi kom, jo kaldere og våtere det ble. 

Når vi hadde kommet halvveis, helt opp i høyden var vi rett inn i skyene og det var nok ikke mer en 4 grader og det pisket med regn og vinden var sterk. Vi tok opp Jerven duk ved hver pause og beskyttet oss mot været.

Våte ble vi, samt linsen på kamera

Det er tydelig at vi er kommet til strekninger som er mer populær blant folk. Plutselig var det som å være på Trolltunga – det fosset inn med turgåere mot oss (fra Finse). Og det var like ille på bekledningen på folk som på Trolltunga, fra bar overkropp til sandaler. Jeg fatter ikke om folk ikke skjønner at opp i høyden blir en rimelig fort nedkjølt. 

Jeg merker at jeg vil komme meg fort forbi her og tilbake ut i ødemarket, hvor du møter sjeldent menneskene. 

Endelig kom vi til Finse, siden vi var så våte lurte jeg på om vi skulle ta en rom på hotellet (de har rom hvor du kan ha med hund), men prisen for oss 3 for en natt var høyere enn det jeg har betalt for ukes opphold i andre steder – så det ble helt uaktuelt. Jeg til og med synes at det er frekk å benytte monopol stillingen i bransjen. Det er jo ikke sånn at de frakter hver dag ting med helikopter eller har hus som krever daglig ombygging. Det kommer inn tog der hver dag for guds skyld.

Så vi bestemte å campe ved DNT hytten og benytte dusj og tørk som ved Geiterygg. Gikk det? Åååååneida – det er ikke lov å campe på den siden av vannet hvor hytten ligger – vi måtte ca 1 km rundt vannet. Jeg var mildt sagt oppgitt. Anarkisten i meg løftet hodet og jeg var lei av alle reglene. Men vi tasset rundt vannet, satt opp telt i regnet i gjørme og fikk en koselig kveld likevel. 

Så hentet jeg depoet vårt – på andre siden av vannet. Det finnes ingen butikk i Finse, det finnes ingen post i butikk i Finse, det finnes en liten lager og kjempehyggelig “postmann”. Jeg fikk lov å bruke rommet hans til å gå gjennom depot, og lage klar pakken vi sender hjem – vi trenger ikke alle tingene på siste etappen. 

Fikk meg par turer til hytten for å sette ting på tørk,en dusj (sto 30 minutter i kø for å betale 20 kr for rimelig kald dusj) for å vaske ut såpen fra dagen før, lade litt stuff (fant ut at her kan de ikke lade om natten) og hente vann (vannet i Finsevannet kan ikke drikkes)

Nå er det på tide å krype i varm sovepose og komme seg langt vekk fra sivilisasjon i morgen.

Vær glad i valgmuligheter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *