mai 8, 2021

Dag 17 – 295 km

Dag 17 – Monsteretappe.

Vi våknet tidlig, full av energi å kjøre på hardt i dag. Vi skal komme oss forbi Stigstuv og hele veien til Sandhaug. Det skal bli deilig å gå på det myke underlaget som venter oss.

Vi hadde god tempo og det var flat. Skikkelig flat – du kunne se langt i horisonten. Det er meldt kraftif vind i dag. 19m/s er kraftig i fjellet. Vi kjempet hardt mot vinden, alle 3 var helt utslitt til vi kom til første hytten. Det var også piskende regn og vi helt dryppende våte. Men humøret var på toppen og damen i hytten kunne fortelle oss at stien til Sandhaug skal være ennå lettere enn til Stigstuv. Vi ble så glad og fortsatte vår tur.  terrenget var lett, men det begynte å vise litt tegn til mer steinete terreng. 

Jeg trodde at det er ikke lov med veier og bygninger i nasjonalpark. Etter Stigstuv var det en traktorvei nesten hele veien til Sandhaug, vi gikk på den delvis, delvis i terreng. Broene var heldigvis faste og ingen stiger, vi kom over uten noe dramatikk. Etter hvert ble terrenget igjen utfordrende, men vi var fast bestemt å komme oss til Sandhaug.

Etter 11 timers gåing kom vi til slutt til hytten. Du aner ikke hvor lettet jeg var når jeg fikk positiv svar på spørsmål om de har hunderom. Det hadde de og vi slapp å sette opp telt seint på kvelden i regnet. Alle klærne og sko ble plassert i tørkerom og vi var glad å komme inn i det lille rommet. Tror at Cantona var mest glad. Han fant seg til rette fort og reiste seg bare par ganger løpet av natten for å endre stilling. Han er trøtt nå.

Vi feirer den lange etappen med en øl og seng, bedre belønning kan jeg ikke tenke meg. Dusjen var uten poletter og varm – jeg ville ikke komme meg ut av den! Jeg liker meg i villmarken, men det er så deilig med litt luksus. Jeg setter nok ikke nok pris på dette i hverdagslivet.

Skål

Vær glad i kald øl og varm dusj (ubegrenset)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *