mai 8, 2021

Dag 19 – 336 km

Dag 19 – når været er ikke med deg.

Vi våknet til regn, heldig ikke så kraftig, men vi hadde sett værmelding noen dager før, så vi visste at dagen kommer til å bli våt. Det er meldt skikkelig kraftig regn, vind og kaldt. 

Første utfordring kom etter 500 m. Bro over elven – ikke hengebro men 2 første meter på broen var rør for hindre dyr å krysse broen!!! Jeg skjønte ikke helt det opplegget. Det er jo mulig å krysse elven i andre steder, den var ikke helt umulig. Vi fant ikke så langt fra en mulighet og Cantona vasset over. 

Terrenget var hardt, det pøste ned og for hver time vi gikk ble det tøffere. Jerven duken var tørr bare de 2 første pausene, så bydde den bare litt beskyttelse fra regn og vind, men det var ikke lenger så koselig under den.  Plutselig begynte ene skoen til mannen min å lekke. Han har vært så uheldig med utstyret på den turen her. 

Beskytter, men våt er vi

Vi skjønte at det er galskap å forbigå Hellevassbu i dette været. Hytten var full av folk og vakten i den hadde fyrt i ovnen, så tørkerom var varm og god. Avgjørelse å sette opp camp ble tatt og tro meg når jeg sier at det var det eneste riktig avgjørelse – været er helt crazy ute nå. Vi kommer til å ha lengre etappe i morgen, men alle får det bedre å være litt mer uthvilt og tørre på morgningen. 

Vi er klare å komme hjem, men vi er også ikke helt lei av livet på fjellet. Merkelig nok, selv med alt vi har gjennomgått har det forstørret vår ønske å bruke fritiden på den måten. Vi snakker mye om hvilken telt vi skal kjøpe og hvor vi skal i helgene. Jeg har ambisjoner å løpe over Hardangervidda for å se hvor fort jeg kan ta denne etappen, mens guttene mine skal kose seg med helgeturer til fiskevann i fine daler vi har kommet over.

God natt

Vær glad i korte turer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *