mai 8, 2021

Dag 14 – abc

Til frokost lurte guiden om Remi er sterk nok å starte turen opp.  Det er han – de 2 posene med bakterier og noe mineraler gjorde virkelig jobben sin. Vi var glad å endelig begynne veien opp igjen, spesielt meg siden 3 dager i stillesittende har vært hardt. 

I dag kom det også helikopter for å leite etter mannen som er forsvunnet. 

Vi begynte veien opp. Den strekningen mellom base camp og abc har vi nå gått 2 ganger og den er en fin kosetur. Først lang strekning på flaten og så over travelers pass – ca 200m rett over en fjellrygg. På vei opp den merket jeg at det er noe i veien med pusten min. Tar de problemene aldri slutt eller?

Treigt gikk turen som vi regnet med å være så lett nå når vi er blitt akklimatisrert. Vi kom endelig fram til abc og vi begge ble sendt til legens telt med en gang. Alle målingene var normale så vi tror at det er bare litt utmattelse og skal hvile en dag til.

Det er også flere som har fått kjenne det fjellet her. Mannen som helikopter leiter er ikke funnet ennå. En mann har falt inn i en isbre sprekk og brukket beina. En mann er funnet å vandre rundt mellom camp 3 og toppen som en zombie uten å klare å snakke eller være til stredet. Den bevisstløse  mannen er fremdeles bevisstløs.

I morgen er det igjen hviledag – ikke sikker jeg liker dere så mye lenger. Men samtidig har jeg litt bekymringer for kroppen min som ikke ville fungere så godt i dag – noe er ikke riktig her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *