mai 8, 2021

Dag 16 – smurf

Kl 02:00 går alarmen. På med trippel sko og ryggsekk og inn i matjurt for å få litt varm te og grøt.Vi var raskt i gang og første kilometerne gikk over flaten. Alt bra så langt. På med stegjern og på vei oppover.

Denne strekningen har vi gått allerede så vi vet hva som venter oss – lang, bratt oppoverbakke fra 4600 til 5400 moh. Vi måtte skynde oss siden sprekke har utvidet seg i varmen og vi må komme over de før solen kommer fram. Det er så tungt for meg og jeg er i tvil om jeg klarer. Steg etter steg kommer vi oss oppover. Solen titter fram men vi har kommet over de verste sprekkene.

Folk er frekke her – mange uerfarne uten guide og krysser tau og står på sprekkene flere om gangen – hater når det blir gjort farligere enn nødvendig bare fordi ignoranse til folk.Endelig etter 4 timer tok vi lang pause. Solen er ute. Jeg fryser litt. Plutselig sier guiden min at jeg må ned – jeg er blå! Ingen diskusjon. Jeg var ikke så vanskelig heller siden jeg frøs endå mer til tross gode varme klær og drikke. Noe er ikke så bra med meg. Remi bestemte å snu med meg siden han ble veldig bekymret og ville ikke forlate meg. Vi kom oss raskt ned og legen kom rett til meg. Tegnene viser til høydesyke og det er bare å komme seg ned. Vi bestemmer å gi seg for denne gangen og komme helt ned til byen i morgen. Fjellet ble ikke bestiget av oss.

Så siste 4 dager: en man død, en bevisstløs, en zombie, en blind, en brukket bein, en hjerne ødem.

Vi tar ikke sjanser. Vi kommer oss ned, dusjer og drikker litt øl. Ses snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *