mai 8, 2021

Dag 0, pakking.

År 2020 har startet med å sette begrensning for ekspedisjonene, dermed måtte tenke ut noe annet gøy. Heldigvis har ikke Norge særlog mangel på fjell då. Nå er det på tide å lage egnen massiv rute. Målet er å krysse Hardangervidda og Støltsheimen: Åan til Dyrkolbotten. 280 nydelige kilometer og denne gangen har jeg planlagt masse tid så at dette kommer til å bli en koselig tur.
Forskjell fra tidligere turer: jeg skal gå alene. Jeg er godt kjent for å være elendig med retnings-sans, så utfordringer blir det nok av.
Hva har jeg i sekken? Har med 80 liters sekk og den rommer fasinerende mye:

Av klær – undertøy er nå viktig, har alt i sømløs type – det virkelig lønner seg. Sokker er i merinoull så de faktisk kan brukes flere dager.Aller innerste lag er netting i ull, om du aldri har prøvd, så bør du – dette er en mirakel plagg. Ikke i 30 pluss, men alt fra 15 grader og ned. Også par mellom jag i teknisk materialet. Planen/håpet er å få noen tørre dager så at ting kan vaskes. Har skaffet såpe som er miljøvennlig og kan brukes i naturen.Det ser ikke ut at varme bølgen er på vei så har med meg også boble jakke og bukser. Og skall selfølgelig – det finnes ikke 3 uker uten eneste dråpe regn i Norge.Hva spiser man på en sånn tur? Vekten og holdbarhet er alfa og omega. Frokost: laget blanding med havre, nøtter, tørket frukt og melkepulver – varm grøt er kjempegodt. Lunsj blir knekkebrød med leverpostei eller smøreost. Middag er fryseyørkede ferdige poser fra seatosummit. Noen barer og vafler for mellommåltid om det skulle være nødvendig. Også har jeg med fiskestang og kjøpt fiskekort. Og siden jeg er optimist, så har jeg med stekepanne og smør.
Ellers små ting som kart, kompass, GPS, solbriller, first aid, kniv er i sekken. Tror at jeg har ting under kontroll. Gleder meg enormt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *