mai 8, 2021

Dag 1, Åan til raudhelleren, 22km

Når vi kjørte til Ån i går, hadde vi med Cantona på turen. Vi gikk en liten stykke innover og teltet for natten. Været var nydelig og Cantona i sitt element. Fant ut en ting då – engangs grill suger, ellers så er jeg elendig med den.I morges så snudde gutta boys tilbake til bilen og jeg startet min ferden mor Raudhelleren. Vet ikke hva jeg var så bekymret for – stiene i Hardangervidda er jo kjempe enkle å følge. Men uansett tok jeg ut kart i hver pause og prøvde meg på kompass. Jeg finner jo kor jeg er og kor nord er – men ka hjelper det? Om det ikke hadde vært sti (som er også merket på kartet) hadde jeg nok aldri kommet meg fram. Det er litt deilig å vite at jeg ikke er den eneste. Jeg traff 3 litt eldre damer som hadde gått seg vill – litt pussig å være en gjeng på 3 og ingen har sans. De hadde kart men tror ikke de brydde seg nok å ta den ut då. Jeg kunne hverfall bekrefte at de var nå på riktig vei – tilbake hvor de kom fra. Håper i hytten hadde de plass for damene.Sosial kultur på fjellet – siden jeg er så dårlig med å orientere meg så er jeg nødt å holde meg på DNT ruter, men det medfører også å treffe folk og tror at i år er det ekstra med folk på fjellet – hva er det med å hilse på alle som går forbi?Etappen mellom Åan og Raudhelleren er lang men lettgått. Terreng er slakk og lite kupert. Hadde gjennomsnittlig fart på 3 km i timen. Det kan bli litt våt om detvhar regnet mye – en del av stien lngs elven er myr. Fun fact: en forbrenner like mye kalorier om en går eller en løper én kilometer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *