mai 8, 2021

Dag 5, hadlaskar til liseth, 26km

Å være A-menneske er ganske deilig om sommeren – dagene blir ontelig lange. Kl 7 var jeg spist, teltet pakket og klar å fortsette.

Etappen i dag var litt mer utfordrende, mer kupert, mer steinete. Men været var helt nydelig – bare par timer på veien måtte stoppe for å bytte til shorts og på med solkrem. Dessverre har jeg ikke denne gangen 70spf så jeg ble solbrent allikevel, men regner med at det var mindre enn det hadde vært helt uten då.

Når jeg nærmet Hedlo fikk jeg melding hjemmefra at jeg må høre om Berastølen bro – om den er ferdigbygd??? På hedlo viste de ingenting om dette. Alternativ vei var å dra til vivelid og finne en ikke DNT merket rute tilbake til min vei. Dette er en oppskrift at jeg havner i Gjeilo om par dager!!! Så jeg bestemte å bli på stien min og svømme over om jeg må.

På Hedlo fikk jeg høre at jeg var 5 timer fra Liseth. Planen å splitte etappen i 2 ble dermed avblåst – kl 11 med bare 5 timers tur igjen – ingen god måte å splitte dette, så jeg satt opp farten – komme meg til Liseth i kveld, nyte dusj og seng og vente til proviantene kommer på lørdag.

Men før det måtte jeg komme meg over broen då. Jeg hadde ingen anelse kor stor elven er – kor langt må jeg gå for å finne noe overgang. Selv en prøver å ha holdning “krysser den broen når vi kommer til den” (bokstavelig denne gangen) så er det ikke så lett å la være å tenke masse forskjellige løsninger, og ja å gå barbeint over elven var en av de. Håpte bare det finnes en rolig stykke kor strømmen ikke er så sterk.

Når jeg så kom til broen – nei, den var ikke ferdigbygd – hadde de satt over elven 2 stål bjelker, så med litt balanse var det helt ok å krysse. Det var jo en lettelse – frykte det verste og komme til så lett overgang.

I dag møtt jeg en som overlevde covid-19, så om du er syk og begynner hallusinasjoner- det er absolutt tegn å komme til sykehuset.

Nå blir det par dager i hytte komfort, så fortsetter på neste tredjedel av turen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *